پارکت پوششی از جنس چوب است که برای کف داخل ساختمان استفاده می شود. بدین صورت که قطعات پارکت را به صورت موازی در کنار هم قرار می دهند تا کف ساختمان پوشیده شود.
کفپوشهای پارکت، با ظاهری چشم نواز و طراحی مد روز، از مقبولیتی غیر قابل رقابت برخوردارند. این کفپوشها، تمامی زیبائی که شما از یک پوشش چوبی انتظار دارید را به شما عرضه خواهد کرد.
پارکت به عنوان سالم ترین کفپوش جهان از نظر سلامت و بهداشت و پاکیزگی شناخته میشود و از نظر اقتصادی باید پارکت را به عنوان یک سرمایه تلقی کرد نه کالای مصرفی، زیرا این کفپوش همیشه ارزش مالی خود را حفظ می کند و موقع فروش ملک به مراتب بیش از بهای خود ایجاد ارزش افزوده می کند.
پارکت ها در ابعاد و اندازه های مختلف وجود دارند و به دلیل وجود مواد پلاستیکی، مانع از خوردگیهای موریانهای و حشرات موذی می شوند. البته بهترین متریال برای کف ساختمان مسکونی چوب و مشتقات آن نظیر پارکت میباشد اما کفپوش پی وی سی هم گزینه مناسبی میباشد که خوصوصیاتی مابین سنگ و پارکت را دارا میباشد.
پارکت فرآورده ای صد در صد طبیعی و بخشی از حیات نباتی است و با واکنش ها و رفتاری همانند خواستگاه اولیه حیاتی خود، گرایش به ایجاد تعادل رطوبتی با محیط اطراف خود دارد. پارکت ها در مقابل فاکتورها و عوامل محیطی مقاومت زیادی دارند و در برابر استفاده طولانی مدت، امتحان خودشان را پس داده اند. رنگ، نقش و زیبایی آنها سالیان سال حفظ می شود.
اما با مراقبت از این محصول با ارزش و رعایت برخی اصول ساده نگهداری، می توان گفت که پارکت یکی از آسان ترین کف پوش ها از نظر نگهداری و نظافت است.
اشعه ماورای بنفش خورشید هم نمی تواند به پارکت ها آسیبی برساند یا رنگ و روی شان را از بین ببرد. بنابراین اگر اتاق شما آفتاب رو است درباره انتخاب بدون نگرانی از بابت اشعه های خورشید پارکت ها را انتخاب کنید.
پارکت چه مزایا و معایبی نسبت به سرامیک دارد؟
مشکلی که امروزه در کشورمان با آن روبرو هستیم عوارض ناشی از استفاده از سنگ و سرامیک میباشد که به علت سرمایی که از طریق کف پا به بدن منتقل میگردد باعث عوارضی چون کمردرد و پا درد میشود و البته مشکل تنها این نیست و سالانه صدها نفر به دلیل سر خوردن بر روی سنگ و سرامیک روانه بیمارستانها میشوند و رسیدن به این نتایج مستلزم نگاهی به گذشته خودمان و اطرافیان است.
پارکت امروزه با توجه به قیمت مناسب و سرعت اجرای بسیار بالا، طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است که به تدریج جای موکت و سرامیک را کاملا میگیرد و اگر بخواهیم آنها را از نظر قیمت مقایسه نماییم پارکت تقریبا با سرامیک ها و موکت ها برابری میکند.
در مقایسه پارکت با موکت طبق آمار منتشر شده توسط مؤسسات شستشوی فرش و موکت در ایالات متحده، بیش از یک سوم وزن موکت را گرد و خاک و غبار ته نشین شده در لابلای پرز و تار و پود آن تشکیل می دهد. تصور کنید تنفس دائمی در چنین فضایی چقدر می تواند مضر باشد .
پارکت از جنس چوب است و بدیهی است که استقامت آن در برابر ضربه و رطوبت از سرامیک خیلی کمتر است و به همین علت شرایط نگهداری خاصی را می طلبد. اما در کنار این امر دارای مزایایی است که انتخاب آن را تشریح میکند. بعنوان مثال خاصیت عایقی آن در برابر صدا و گرما بسیار بالاتر از سرامیک است. این امر موجب میشود تا در فصل زمستان با قرار گرفتن پا بر روی آن احساس سردی به بدن منتقل نشود. از دیگر مزایای آن نرم تر بودن آن است که برای بازی کودکان مناسب تر است و نیز هنگام برخورد اشیاء احتمال شکستن آن را کاهش میدهد.
سبک بودن پارکت لمینت، تنوع در رنگ بندی و طرح، قیمتهای مختلف و متناسب آن با هر بودجه و سلیقه ای و مهمتر از همه این موارد صرفه جویی در زمان و سرعت در نصب، این محصول را به عنوان یکی از اصلی ترین انتخابها برای پوشش کف قرار می دهد .
ضد خش بودن، نسوز بودن روکش نهایی و نظافت راحت پارکت را می توان یکی دیگر از مزایای استفاده از این پوشش زیبا نام برد.
علاوه بر این، طرح ها و رنگ های متنوع آن موجب میشود، هر سلیقه ای آنرا انتخاب کند.
فرق پارکت با کفپوش
تفاوت بین کفپوش و پارکت در این است که کفپوش از جنس PVC است و یا به عبارتی پلاستیکی می باشد و از امتیازات آن قابل شستشو بودن آن است، اما پارکت از جنس چوب می باشد.
کفپوش های پی وی سی از موادی به نام پلی ونیل کلراید تشکیل شده اند که به عنوان متریال اصلی و یک لایه دکوراتیو که نمایی کاملا مشابه چوب طبیعی و پارکت را دارد و یک لایه محافظ که بر روی آن کشیده شده است.
ظاهر کفپوش پی وی سی کاملا شبیه پارکت بوده و فرق آنچنانی با هم ندارند تفاوت اصلی آنها در متریال آنهاست و مقاومتشان به علت لایه محافظ شیشه ای لمینیت ضد خشی است که بر روی پارکت کشیده شده است.
نصب کفپوش نسبت به پارکت زمان بیشتری می برد، کفپوش ها را معمولا در فضاهای اداری و تجاری استفاده می کنند که نیاز به شستشوی مداوم است. در منازل مسکونی معمولا فقط در آشپزخانه ها و راه پله ها که احتمال ریزش آب همواره وجود دارد نصب می شود، ولی پارکت معمولا برای کف حال پذیرایی و اتاق ها مورد استفاده قرار می گیرد.
از نظر قیمت، کفپوش از پارکت ارزانتر است اما به دلیل گرانتر بودن هزینه نصب و زیر سازی، نهایتا قیمت تمام شده کفپوش و پارکت بسیار به هم نزدیک است.
از نظر ظاهر و ابعاد، کفپوش تایل و پارکت تقریبا به یک اندازه هستند. به هر صورت پارکت چون از جنس چوب است راه رفتن روی آن احساس بهتری را به انسان می دهد.
پارکت به صورت کلیک نصب می شود اما کفپوش نیاز به چسب دارد.
البته با توجه به این نکته که کفپوش پس از نصب، قابلیت کندن و نصب مجدد در فضایی دیگر را ندارد و همچنین از نظر زیبایی نسبت به پارکت در رده پائین تری قرار دارد.
از مهم ترین ویژگی های کفپوش PVC، ضد آب بودن آن است. کفپوش علاوه بر دوام بالا، خاصیت ارتجاعی خوبی نیز دارد . این پوشش ها همانند پارکت، عایق حرارتی هستند و کف اتاق را در تابستان خنک و در زمستان گرم نگه می دارند و اشیای بلوری و چینی نیز در برخورد با آنها به راحتی شکسته نمی شوند .
ویژگی های پارکت
√ نصب سریع - تنوع در طرح و رنگ - مقاوم در برابر خراش - مناسب برای منازل و ادارات - مقاوم در برابر اشعه های UV - سازگار با محیط - مناسب برای گرمایش از کف - مقاوم در برابر سایش - مقاوم در برابر لکه - مقاوم در برابر حرارت (حتی ذغال افروخته ) - نصب پارکت به آسانی و بدون نیاز به ضربه
√ نوع اتصالات بکار رفته در پارکت موجب چفت شدن کامل درزها گردیده و در برابر نفوذ رطوبت، ماندگاری و استقامت این کفپوش ها را تضمین می نماید.
√ استقامت بالا و مقاومت در برابر سائیدگی .
مقاومت در برابر فشار و ترک خوردگی .
√ مقاومت در برابر خاکستر و آتش سیگار .
√ نظافت و نگهداری آن بینهایت آسان است.
√ مناسب برای استفاده اقتصادی از سیستم گرمایش کف به خاطر مقاومت حرارتی پایین .
√ یکی از منحصر به فردترین ویژگی های پارکت ها قابلیت انتقال پذیری این محصول است .
√ عدم رشد کپک و قارچ .
√ ضد حساسیت بوده و لکه ذرات خاک و یا بوها را در خود نگاه نمی دارد.
پارکت از 4 قسمت تشکیل شده است
√ لایه رویی که باعث عدم ایجاد هر گونه خراش، سایش و نفوذ رطوبت به مغز HDF میشود که میزان ضخامت این لایه استاندارد آن را برای استفاده های مختلف تعیین می کند.
√ لایه دوم که همان نقش پارکت محسوب می شود در طرح ها و رنگ های متنوع برای سلیقه های مختلف تولید می شود.
√ لایه سوم HDF بوده که قسمت اصلی ساختمان پارکت می باشد.
√ لایه ی پایینی که مانع نفوذ رطوبت و حشرات به آن می شود.